fbpx

Helkropsskanning

Helkropsskanning

Som noget nyt tilbyder vi en Helkrops MR-skanning, der giver dig omfattende og grundig information om din krops vitale organer, hjerne, nerver, blodkar og væv. Helkrops- skanningen benytter sig af samme teknologi som den almindelige MR-skanning og kan bruges til at udelukke alvorlig sygdom eller overvåge effekten af f.eks. kræftbehandling. Den kan også bruges til at undersøge specifikke symptomer med henblik på videre og specialiseret undersøgelse og behandling.

Status på kroppen

Tilstandsrapport, 20.000 km´s eftersyn, helbredstjek af længevarende symptomer, hvis årsag, du ikke kender? Status på effekten af en igangværende kræftbehandling eller udelukkelse af alvorlig sygdom? Det er noget af det, man kan bruge en Helkrops MR-skanning til. Skanningen giver dig en her og nu status på, hvordan din krop fungerer og om der er områder, der kræver særlig opmærksomhed.

Indre organer

Helkropsskanningen er en risikofri undersøgelse uden stråler, der giver detaljerede billeder af kroppens indre strukturer og dermed leverer omfattende information om kroppens forskellige organer og væv. Undersøgelsen er uvurderlig til at gennemgå og udelukke alvorlig sygdom. En Helkrops MR-skanning leverer detaljerede billeder af hjerte, lunger, lever, nyrer, mave-og tarmkanal, bugspytkirtel samt andre vitale strukturer. På den måde kan man effektivt udelukke, påvise eller overvåge sygdomme i organer som bryst, prostata, livmoder eller lever.

Hjerne, hjerte og kredsløb

Skanningen kortlægger desuden hjerne og centralnervesystem samt blodkar for vurdering af kredsløbssygdomme, blodpropper eller aneurismer (udposning på blodårer). Den kan også bruges til at overvåge effekten af behandlinger som kemoterapi eller strålebehandling. Her kan man over tid følge kroppens respons på behandlingen – herunder ændringer i tumorstørrelse.

Fortæl os hvorfor du ønsker den

En helkropsskanning er et kraftfuldt diagnostisk værktøj, som dog aldrig kan stå alene. Hvis du derfor har et specifikt formål med undersøgelsen - det kan være monitorering af din kræftbehandling eller specifikke symptomer eller gener et sted i kroppen - er det vigtigt, at du oplyser det til den læge, som giver dig svaret på skanningen. Hvis der er specifikke symptomer, som kan tolkes i retning af en bestemt lidelse, er det vigtigt, at vi får en dialog omkring det, så det kan inddrages i billedvurderingen. Er der behov for flere undersøgelser på baggrund af skanningen, henviser vi dig til opfølgning hos relevant specialist for videre udredning.

Kontakt os

Har du spørgsmål omkring vores Helkrops MR-skanning eller er i tvivl om, hvorvidt den er relevant for dig, så ring eller skriv til os. Vi står altid klar til at råde og vejlede dig. Du kan også bruge kontaktformularen her på siden.

Prisen for en Helkrops MR-skanning er kr. 9.800,-

Hvad er en helkrops MR-skanning

Helkrops MR-skanning, også kendt som helkropsmagnetisk resonansafbildning, er en avanceret medicinsk billeddannelsesteknik, der bruger kraftige magneter og radiobølger til at skabe detaljerede billeder af kroppens indre strukturer. Denne type undersøgelse kan give omfattende information om forskellige organer og væv i kroppen. Her er nogle af de oplysninger, man kan opnå ved en helkrops MR-skanning:

Detaljeret visualisering af organer: En helkrops MR-skanning giver læger og radiologer mulighed for at få detaljerede billeder af organer som hjerte, lunger, lever, nyrer, mave-tarmkanalen, bugspytkirtlen og andre vitale strukturer.

Vurdering af blodkar: MR-skanning kan bruges til at evaluere blodkar og blodstrøm i hele kroppen. Dette er især nyttigt ved vurdering af kredsløbssygdomme, blodpropper eller aneurismer.

Cancerdetektion: MR-skanninger kan hjælpe med at påvise tumorer eller anomalier i forskellige organer. Denne metode er særlig nyttig ved undersøgelse af kræft i organer som bryst, prostata, livmoder og lever.

Skader og inflammation: Helkrops MR-skanning kan identificere skader på muskler, led og blødt væv. Det er også effektivt til at påvise inflammation og infektioner i kroppen.

Neurologisk vurdering: MR-skanninger af hovedet og rygsøjlen indgår ofte som en del af en helkrops MR-skanning for at evaluere neurologiske tilstande som hjernesvulster, neurodegenerative sygdomme og rygmarvslidelser.

Staging af sygdomme: MR-skanning er værdifuld i forbindelse med at bestemme omfanget af sygdomme og vurdere, hvorvidt de har spredt sig til andre dele af kroppen. Dette er særlig relevant ved kræftstaging.

Overvågning af behandling: Helkrops MR-skanning kan bruges til at overvåge effekten af behandlinger som kemoterapi eller strålebehandling over tid ved at vurdere ændringer i tumorstørrelse og respons på behandling.

Det er vigtigt at bemærke, at anvendelsen af helkrops MR-skanning kan variere afhængigt af den specifikke kliniske situation og lægens anbefalinger. Processen er ikke-invasiv, hvilket betyder, at der ikke kræves kirurgi eller indføring af kontrastmidler for de fleste undersøgelser.

Hvilke informationer får man ved at gennemføre en helkropsskanning

Helkropsskanning med magnetisk resonansafbildning (MR) kan detektere og evaluere forskellige sygdomme og tilstande i kroppen. Nogle af de sygdomme og tilstande, der kan identificeres ved en helkropsskanning, inkluderer:

Kræft

Helkropsskanning kan anvendes til at påvise tumorer i forskellige organer, såsom prostata, lever, lunger, nyrer, bugspytkirtel og bækkenorganer. Det er også nyttigt til at evaluere udbredelsen af kræft om det har spredt sig og overvåge effekten af behandling. Med helkropsskanning kan man udelukke tilstedeværelse af de fleste kræftformer.

Sygdomme i hjerte og blodkar

MR-skanning kan vurdere hjertets struktur og funktion, identificere hjertekarproblemer som åreforsnævringer, aneurismer (udvidelse af hovedpulsåre) og andre forandringer i blodkar som aneurismer, åreforkalkning og betændelse. Hjerte MR er en specialiseret undersøgelse og udføres ikke som standard.

Neurologiske lidelser

Helkropsskanning er den bedste undersøgelse til billeddannelse af hovedet og rygsøjlen, hvilket giver mulighed for evaluering af neurologiske tilstande som hjernesvulster, demens, sklerose og rygmarvslidelser.

Muskel- og skeletsygdomme

MR-skanning kan opdage skader, inflammation eller degenerative ændringer med slidforandringer i muskler, led og knogler, hvilket er nyttigt ved diagnosticering af tilstande som gigttilstande og muskelskader samt traumatiske forandringer.

Inflammatoriske sygdomme

MR- skanning kan detektere inflammation og kan hjælpe med at identificere inflammatoriske tilstande i forskellige organer, herunder tarmene, leveren og nyrerne.

Infektioner

MR-skanning kan også bruges til at påvise infektioner eller abscesser i forskellige dele af kroppen.
Det er vigtigt at bemærke, at helkropsskanning med MR er et kraftfuldt diagnostisk værktøj, men at en undersøgelse som screening er en del af et samlet undersøgelsesspektrum. Hvis der er specifikke symptomer, som kan tolkes i retning af en bestemt lidelse er det vigtigt, at dette oplyses til læge, som dermed kan tilråde særlige specialiserede undersøgelser.

Kontakt info

Jægersborgvej 64-66, 2800 Kgs. Lyngby
[email protected]
Tlf: +45 73 70 67 01

Åbningstider

Mandag - Fredag: 8:00-15:30
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram