fbpx

Ortopædkirurgi

Ortopædkirurgi

Omfatter udredning og behandling af sygdomme i bevægeapparatet, herunder muskler, led og knogler.

Oplever du problemer med fod, ankel, knæ, hofte, håndled, albue eller skulder, tilbyder vi på aCure Privathospital hurtig udredning. Ved hjælp af den nyeste teknologi og moderne behandlingsformer kan vi behandle langt flere typer af skader end tidligere.

Vores operationer udføres skånsomt og med mindst mulig åben teknik, hvilket afkorter det efterfølgende helings- og genoptræningsforløb.

Et menneskes krop er meget vigtigt for, at den enkelte person kan fungere på daglig basis. Hvis du har problemer med muskler, knogler eller andre dele af din krop, som bevirker, at du har svært ved at bevæge dig, eller at det gør ondt, når du bevæger dig, så står vores ortopædkirurger klar til at tage imod dig.

Arme, ben, hænder, knæ og ryg er ofte de områder på menneskekroppen, hvor vi oplever, at vores patienter har brug for udredning og diagnose samt behandling af deres skavanker. Vi behandler alle typer af skade, hvad enten det er slidgigt, diskusprolaps, knoglebrud eller andre ting.

Hvad er ortopædkirurgi?​

Ortopædkirurgien omfatter udredning og behandling af sygdomme og skader i bevægeapparatet - altså muskler, led og knogler. Med hurtig udredning, nyeste teknologi og moderne behandlingsformer, kan vi behandle langt flere typer af sygdomme og skader end man tidligere har kunnet indenfor dette speciale.

Specialiserede læger

Vores bevægeapparat er komplekst og består af mange bevægelige dele. Derfor er vores speciallæger uddannet indenfor ét bestemt område af bevægeapparatet og beskæftiger sig kun med det. Det betyder, at du kan konsultere en speciallæge i ortopædkirurgi, som er specialist i netop det område, som du har problemer med.

Rutine og erfaring

Vores læger er alle sammen overlæger og har mindst 25 års erfaring som speciallæger. Det betyder, at du hos os udelukkende møder læger, der udover at være højt specialiserede behandlere, også er erfarne og yderst rutinerede kirurger.

Vores behandlingsområder

Vi tilbyder ortopædkirurgisk behandling indenfor alle områder: Skulder, albue og hånd, hofte, knæ samt ankel og fod. De typiske lidelser, ligger indenfor det, vi traditionelt kalder ”slidgigt”. Derudover behandler vi såkaldte ”traumer”, altså skader på sener og led, som er opstået i forbindelse med sport eller ved uheld.

Myter om slid og belastning af bevægeapparatet

I gamle dage gik en række lidelser og skavanker i bevægeapparatet under betegnelsen ”slidgigt”. Mange er stadig af den opfattelse, at det er slid eller en særlig og langvarig belastning, der er skyld i at man får ondt i knæ, skuldre, ryg eller fødder. I dag ved vi, at ledbrusk og ledbånd ikke typisk går i stykker på grund af slid eller overbelastning men ”degenererer” på grund af alder og genetik. F.eks. betyder den genetiske arv, at nogle mennesker trods høj alder ikke får problemer med bevægeapparatet, mens andre kan døje med det fra tidligt i livet.

Ortopædkirurgi hos vores kompetente speciallæger

Netop fordi en krop er kompleks, og fordi den består af flere bevægelige dele, så er vores tilknyttede speciallæger uddannet i et bestemt område. Derfor kan du komme ind til lige netop den ortopædkirurg eller speciallæge i ortopædkirurgi, som ved en masse om lige netop det, som du har problemer med.

Vores speciallæger og kirurger har speciale i følgende:
Albue
Ankel
Fødder
Hofte
Hænder
Knæ
Skulder
Længere oppe på denne side kan du se en liste med de speciallæger og kirurger, som arbejder med det bestemte sted på kroppen. For hver læge/kirurg kan du klikke eller trykke på deres navn, og så kommer du ind på vores side, hvor du kan se en liste over alle de læger og ortopædkirurger samt øvrige speciallæger, som er tilknyttet vores privathospital. I alt har vi omkring 20 speciallæger tilknyttet, og det betyder, at du altid kan få kompetent hjælp hos os, uanset hvilke ortopædiske udfordringer du har.

Ortopædkirurgiske behandlinger

Hvis vores speciallæge i ortopædkirurgi vurderer, at der er behov for at operere for at hjælpe dig til at få et bedre helbred og en krop med minimale følgevirkninger og genoptræning efter operation, så vil han eller hun gå videre i forløbet sammen med dig, sådan at du hele tiden ved, hvad næste trin i forløbet er.

Vi starter med at undersøge dig, og disse undersøgelser er med til at klarlægge, hvad problemet er, hvor stort et omfang det har, og hvad der er årsagen til problemet. Når vi har fundet frem til en diagnose, kan vi behandle din skade, og det vil ofte – men ikke altid – involvere operation.

Hvis du skal undersøges for ortopædiske udfordringer hos os, så får du hurtig udredning, og vi anvender også en skånsom metode, hvilket mindsker generne for dig og forkorter helings- og genoptræningsforløbet.

Ortopædkirurgi er operation af de dele af kroppen, som omfatter bevægeapparatet, hvilket vil sige muskler, led og knogler.

Hvis du har store problemer, som kræver en ortopædkirurg eller speciallæge i ortopædkirurgi, så er du i trygge hænder hos aCure Privathospital. Vi benytter nemlig kun det bedste udstyr, og vi sætter dig som patient højt på vores prioriteringsliste. Kun det bedste er godt nok til vores patienter, og derfor er du også tryg hos os, uanset om du blot skal have udført selve ortopædkirurgien, eller om du skal igennem hele forløbet, der omfatter både undersøgelse, diagnose og behandling.

Udredning forud for behandling

Vi vil altid starte med en udredning af dit problem. Det gælder, uanset om du er udredt og henvist til behandling hos os fra det offentlige, eller henvender dig direkte som privat- eller forsikringspatient. Vi undersøger dig for at klarlægge årsagen til og omfanget af problemet. På den måde kan vi danne os et grundigt billede af problemstillingen og det forudgående forløb. Herudfra får du vores vurdering af, hvad der vil være den mest hensigtsmæssige behandling.

Hvis du skal opereres

Hvis ortopædkirurgen i samråd med dig vurderer, at en operation er det, der bedst kan hjælpe dig, planlægger vi det på et tidspunkt, som passer dig. Vi anvender de mest moderne operationsteknikker og bruger kun det nyeste operationsudstyr. Alle vores operationer udføres efter princippet om størst mulig effekt af mindst muligt indgreb.

Mobilisering, vejledning og fysioterapi

Visse operationer kræver efterfølgende fysioterapeutisk vejledning og hjælp til at komme i gang efter indgrebet. Her vil en af vores fysioterapeuter vejlede dig i, hvordan du hurtigst muligt genvinder bevægeligheden. I drøfter også, hvordan du bedst udfører praktiske gøremål i hjemmet den første tid efter operationen. Hvis en postoperativ genoptræning er aktuel, vil fysioterapeuten lave en genoptræningsplan. Den sender vi til den fysioterapeutiske klinik som efterfølgende skal hjælpe dig med genoptræningen.

Kontakt os

Har du spørgsmål omkring problemer i bevægeapparatet, så ring eller skriv til os. Vi står altid klar til at råde og vejlede dig. Du kan også bruge kontaktformularen her på siden.
Ring os op

Kontakt info

Jægersborgvej 64-66, 2800 Kgs. Lyngby
[email protected]
Tlf: +45 73 70 67 01

Åbningstider

Mandag - Fredag: 8:00-15:30
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram