fbpx

Mave- og tarmkirurgi – brok, galdesten, hæmorider

Mave- og tarmkirurgi

Specialiseret udredning og behandling

De fleste af os oplever tilfælde af smerter i mave og tarm. De er som regel forbigående og ufarlige, selvom de kan være ubehagelige. Ved længerevarende og tilbagevende symptomer, tilbyder vi højt specialiseret udredning og behandling af de fleste sygdomme i mave- og tarmsystemet.

Udbredte lidelser i mave og tarm

Mave- og tarmkirurgi omfatter på aCure Privathospital behandling af lidelser som brok, galdesten, hæmorider, analfissurer, mavesmerter og tyktarmsproblemer. Det er hyppige og velkendte tilstande, der rammer mange danskere hvert år. Lyskebrok og galdevejslidelser er blandt de hyppigst forekommende lidelser.

Hurtig udredning og diagnose

Som patient kommer du ind til en erfaren specialist, der foretager en grundig undersøgelse og vurderer, om der er behov for yderligere undersøgelser i form af ultralyd, MR-skanning eller kikkertundersøgelse af mavesæk, endetarm eller tyktarm. Hvis kirurgi kommer på tale, udføres indgrebet af den samme speciallæge, som har undersøgt dig.

Vi behandler

Galdevejslidelser

Galdevejsproblemer skyldes som regel dannelse af galdesten i galdeblære og/eller galdegange. Galdesten påvises ved en scanning eller ultralydsundersøgelse. En galdestensoperation foregår i de fleste tilfælde som en kikkertoperation i fuld bedøvelse. Her fjernes galdeblæren gennem tre små huller i bugvæggen. Operationen er et mindre indgreb, og patienten kan gå hjem samme dag.

Brok – (lyskebrok, navlebrok, arbrok)

Brok, der opstår ved at tarmen ”buler ud” gennem en svaghed i bugvæggen (hyppigst i lysken eller ved navlen), kan medføre ømhed smerter og ubehag. Behandlingen, der i de fleste tilfælde foregår som kikkertkirurgi, består i at man ”trækker” tarmen tilbage ind i bughulen og dækker hullet med et lille net, der forstærker bugvæggen og forhindrer nyt brok. En brokoperation er et mindre indgreb, der foregår i fuld bedøvelse og patienten kan gå hjem samme dag.

Hæmorider

Hæmorider er udposninger på blodårer ved endetarmsåbningen (en slags åreknuder) og er en meget hyppig lidelse, der kan være meget generende og smertefuld.

Mindre hæmorider kan ofte behandles med salve, mens større hæmorider som regel kræver kirurgisk behandling. Indgrebet foretages i fuld bedøvelse det er en mindre operation og patienten kan gå hjem samme dag.

Analfissur & fistler

Fissurer og fistler er revner og sårdannelser ved endetarmen der, som hæmorider, i mange tilfælde kan behandles med salve, men i nogle tilfælde må opereres. Indgrebet er et mindre indgreb som foregår i fuld bedøvelse, men patienten kan gå hjem samme dag.

Kikkertundersøgelser af mavesæk og tyktarm

Kikkertundersøgelser er diagnostiske undersøgelser af henholdsvis mave og tarm. Maven undersøges i forbindelse med mistanke om mavesår eller andre skader. Kikkertundersøgelser af tarmen anvendes ved mistanke om polypper, betændelsestilstande eller forstadier til cancer.

En kikkertundersøgelse foregår oftest i såkaldt ”rus”, som er den lægelige betegnelse for den beroligende medicin, der minimerer ubehaget ved undersøgelsen. Kun i meget sjældne tilfælde vil det være nødvendigt med fuld bedøvelse.

Kontakt info

Jægersborgvej 64-66, 2800 Kgs. Lyngby
[email protected]
Tlf: +45 73 70 67 01

Åbningstider

Mandag - Fredag: 8:00-15:30
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram