fbpx

Rygkirurgi

Rygkirurgi  – problemer i lænde- og nakkeryg

De fleste mennesker oplever perioder med ondt i ryggen. Ved vedvarende og alvorlige smerter i lænderyg eller halshvirvelsøjlen (også kaldet nakkerygsøjlen) med eller uden udstråling til arme eller ben, tilbyder vores erfarne rygspecialister en præcis og hurtig udredning ved hjælp af klinisk undersøgelse og avanceret billeddiagnostik.

Efter diagnosen er stillet, f.eks. diskusprolaps, spinalstenose (forsnævring af rygmarvskanalen), rygskævheder, rygdeformiteter, nervesmerter eller slidgigt smerter, vil der efter grundig information og i samråd med patienten, blive lagt en behandlingsplan og eventuelle operationsmuligheder.

Efter grundige undersøgelser af din ryg og eventuelt andre dele af din krop, så hjælper vi dig af med problemerne ved enten at medicinere, give dig nogle træningsøvelser eller – hvis det er nødvendigt – operation. Operation (rygkirurgi) kan komme på tale, hvis det ikke vil gøre nogen forskel for dig at lave øvelser, at få medicin eller at aflaste den del af kroppen.

Der er dog risici forbundet med alle operationer, så vi udfører kun rygkirurgi, hvis vi vurderer, at det er nødvendigt.

Hvad er rygkirurgi?

Ryglidelser refererer til en række forskellige tilstande, der påvirker rygsøjlen og det omkringliggende væv. Disse lidelser kan variere fra midlertidige smerter til kroniske tilstande og har som regel en væsentlig indflydelse på patientens livskvalitet.

Hvordan behandles den?

Behandlingen af en ryglidelse afhænger af, hvad det er for en type, og hvor alvorlig den er. Den kan omfatte fysioterapi, medicin, livsstilsændringer og i nogle tilfælde kirurgi. Uanset symptomer er det vigtigt at søge specialiseret hjælp for at få en diagnose – og dermed den rette behandling.

Specialister indenfor rygkirurgi

På aCure privathospital har vi erfarne speciallæger, der uden ventetid kan undersøge dig og tilbyde relevant medicinsk eller kirurgisk behandling. Vores tre rygkirurger, Thomas Kiær, Peter Jensen og Michael Nielsen er førende specialister indenfor rygkirurgi i Danmark og har mange års erfaring i diagnosticering, behandling og kirurgi. De praktiserer de nyeste behandlingsformer med moderne teknologi.

Ryglidelser som kan opereres

Vi tilbyder operation i forbindelse med en række ryglidelser: Spinalstenose, nerverodsafklemning, diskusprolaps, hvirvelskred, operation for godartede svulster, skoliose samt rygsmerter.

Kontakt os

Har du spørgsmål til en af de tre rygkirurger, så ring eller skriv til os. Vi står klar til at
hjælpe dig med råd og vejledning. Du kan også bruge kontaktformularen her på siden.
Ring os op

De mest almindelige typer af ryglidelser

Ryglidelser refererer til en række forskellige medicinske tilstande, der påvirker rygsøjlen og det omkringliggende væv. Disse lidelser kan variere fra midlertidige smerter til kroniske tilstande og kan have en væsentlig indflydelse på en persons livskvalitet. Her er nogle af de mest almindelige typer af ryglidelser:

Lændesmerter (lumbago) er generelle smerter i lænden, ofte forårsaget af overbelastning, dårlig kropsholdning eller muskelspændinger

Diskusprolaps er en tilstand, hvor de bløde skiver mellem ryghvirvlerne buler ud, hvilket kan presse på rygmarvsnerverne og forårsage smerter eller følelsesløshed, som ofte stråler ned i benene

Iskias (sciatica) er smerter, der opstår når iskiasnerven bliver klemt eller irriteret. Iskiasnerven løber fra lænden ned gennem benene, og patienten oplever smerter langs nervebanen

Spinalstenose er en indsnævring af de rum i rygsøjlen, hvor rygmarv og nerver er placeret. Den manglende plads bevirker, at nerven klemmes af, hvilket kan resultere i følelsesløshed, smerter eller nedsat gangfunktion

Spondylose er aldersrelateret tilstand, hvor der sker nedbrydning af diskus og led i rygsøjlen. Den kaldes også ”degenerativ diskus-sygdom”

Skoliose er en tilstand, som ofte er medfødt. Her krummer rygsøjlen til siden og kan medføre ubalance, smerter og pukkelryg-dannelse

Spondylolistese er en tilstand, hvor den ene ryghvirvel glider fremad i forhold til hvirvlen under og medfører både smerter og nerveproblemer

Osteoporose-relaterede brud opstår når osteoporose (knogleskørhed) svækker knoglerne, så ryghvirvlerne er mere tilbøjelige til at bryde sammen

Muskelspændinger og forstrækninger er en overanstrengelse af ryggens muskler og ledbånd, som medfører smerter og ubehag

Kroniske rygsmerter kan også være langvarige rygsmerter uden nogen klar årsag, og hvor røntgen og scanning ikke giver nogen forklaring på smerterne

De ovennævnte tilstande ses også i nakkerygsøjlen, hvor symptomerne giver nakkesmerter, udstråling til armene og funktionsbegrænsninger i skuldre, arme og hænder
Læs her om hvordan man behandler en diskusprolaps

Hvornår skal man operere?

Beslutningen om at lade sig operere for en rygsygdom afhænger af mange faktorer, og det vil som regel være den sidste udvej, når andre behandlingsmuligheder ikke har givet tilstrækkelig lindring. Vi giver i det følgende en række eksempler på forhold, hvor man kan overveje kirurgi. En operation vil altid være en beslutning, du som patient træffer i fællesskab med kirurgen. Det sker i en grundig afvejning af de mulige risici op mod den forventelige effekt af operationen.

Alvorlig og vedvarende smerte: Når smerterne ikke kan kontrolleres med medicin, fysioterapi eller andre ikke-kirurgiske behandlinger, og de væsentligt påvirker den daglige funktion

Nerveskade: Tegn på nerveskade såsom følelsesløshed eller tab af funktion i arme eller ben kan gøre kirurgi nødvendig

Specifikke diagnoser: Visse tilstande som alvorlig diskusprolaps, spinal stenose, skoliose, eller spondylolistese, hvor der er tydelig evidens for at kirurgi kan forbedre tilstanden.

Mistet blære- eller tarmkontrol: Disse symptomer kan indikere en alvorlig tilstand kaldet cauda equina syndrom, som kræver akut kirurgisk indgriben.

Strukturelle anomalier: Såsom alvorlig skoliose eller andre anomalier, der ikke kan rettes med ikke-kirurgiske metoder.

Manglende bedring med ikke-kirurgiske behandling: Hvis en patient har gennemgået omfattende ikke-kirurgiske behandlinger, såsom fysioterapi, medicin eller injektioner uden signifikant forbedring af tilstanden

Tumor, infektion eller brud: Disse tilstande kan nogle gange kræve kirurgisk indgriben for at korrigere problemet eller lindre symptomerne.

På aCure privathospital har vi erfarne speciallæger, der kender til alle former for rygbehandling, og har behandlet alle de forskellige diagnoser både medicinsk/konservativt eller ved operation. Vi er klar til at komme med en nødvendig diagnostik og analyse af den enkelte patient og gennemføre nødvendig behandling både medicinsk og kirurgisk. Ganske ofte, vil en simpel afklaring af problemstillingen hjælpe meget og hjælpe til den langsigtede helbredelse.

Speciallæge i rygkirurgi

Når du henvender dig hos aCure Privathospital, så får du altid en tryg oplevelse og en kompetent behandling af vores dygtige personale. Vores faglige ekspertise kommer i form af både vores speciallæger i rygkirurgi og lægesekretærer, der tager imod dig på klinikken.

Vores tre erfarne rygkirurger har mange års erfaring med at lave rygoperationer, og du er derfor i trygge hænder hos både Michael Nielsen, Peter Jensen og Thomas Kiær.

Det er ikke meningen, at en menneskekrop skal være i smerter, når man bevæger sig. Derfor står vi klar til at hjælpe dig, så vi kan afhjælpe dine rygproblemer.

Hvis du har nogen spørgsmål til en af vores tre speciallæger i rygkirurgi, så ring eller skriv til os. Du kan også bruge kontaktformularen nedenfor.

Vi tilbyder operationer for følgende ryglidelse

Afklemning af nerver i lænderyggen (spinalstenose)
Afklemning af nerver eller rygmarv i nakkerygsøjlen (spinalstenose)
Discusudbuling i hele ryggen (discusprolaps)
Hvirvelskred
Halebenssmerter
Operation for godartede svulster
Skoliose
Slidgigtssmerter (stivgørende operationer)
Alle operationer bliver udført af erfarne kirurger med mange års erfaring, og der anvendes den nyeste og mest skånsomme teknik ved alle indgreb.

Hos aCure Privathospital tilbyder vi dig en tryg og top moderne proces i vores udredning og behandling ved rygkirurgi. Vi tilbyder behandling af førende specialister inden for rygkirurgi.
Hurtig afklaring med ”rygpakken”

Kontakt info

Jægersborgvej 64-66, 2800 Kgs. Lyngby
[email protected]
Tlf: +45 73 70 67 01

Åbningstider

Mandag - Fredag: 8:00-15:30
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram