fbpx

Plastikkirurgi

Plastikkirurgi

Hos aCure Privathospital udføres følgende plastikkirurgiske behandlinger:

Ansigt

Ansigtsløft, hals-, bryn- og pandeløft
Øjenlågskorrektion, øvre og nedre øjenlåg
Øre/stritøre

Bryst

Brystforstørrelse med enten implantat eller eget fedt
Brystløft
Brystformindskelse
Areola, indadvendte brystvorter
Mandlig brystudvikling – gynækomasti

Krop

Mommy makeover
Slapt maveskind og bugvægsopstramning
Ar, tumorer og tatoveringsfjernelse

Fedtsugning

Fedtsugning, liposculpture – kropsformning

Fillers og Botox

Azzalure Botox
Radiesse
Restylane

Poul Harboe, Speciallæge i kosmetisk plastikkirurgi

Poul Harboe har siden 1997 arbejdet med kosmetisk kirurgi, og hans praktiske erfaring tæller mere end 2500 brystforstørrende operationer, 2000 øjenlågsoperationer, og i mere end 17 år har han foretaget flere end 750 ansigtsløftninger. Poul Harboe underviser læger og kommende plastikkirurger i ansigtsløftninger både i Danmark og udland.
Lægevidenskabelig embedseksamen, Københavns Universitet i 1988.
Speciallæge i plastikkirurgi i 2000, ansat på Odense Universitetshospital i 2001.
Overlæge i Plastikkirurgi Odense Universitetshospital 2002 - 2004 herunder ansvar for diverse former for hudkræft
Egen klinik med Kosmetisk plastikkirurg, Hamlet fra 2004 - 2007
Ejer af Søllerød Privathospital maj 2007 – 2011
Kosmetisk plastikkirurg tilknyttet Kysthospitalet Skodsborg og Hovedstadens Plastikkirurgi 2011-2019
Kosmetisk plastikkirurg, tilknyttet Aleris-Hamlet Ringsted 2011 - nu
Kosmetisk plastikkirurg, aCure Privathospital, Kgs Lyngby 2023 - nu

Fedtsugning

En fedtsugning reducerer uønskede fedtansamlinger hos i øvrigt normalvægtige. Formålet med en fedtsugning er at fjerne fedtophobninger, som er lokaliseret til fx mave, lår eller knæ, og derigennem bedre kropsfaconen. Fedtsugning er ikke et alternativ til at tabe sig, - her kan motion og kostomlægning være den rigtige løsning.

Formålet er ikke at fjerne en bestemt mængde fedtvæv. "Appelsinhud" og ujævnheder kan ikke forventes bedret efter operationen heller.

Det kosmetiske resultat af en fedtsugning er afhængigt af hudens kvalitet og spændstighed. Med alderen bliver huden slap, og har derfor sværere ved at trække sig sammen efter en fedtsugning. I visse tilfælde må en fedtsugning helt frarådes pga. hudens kvalitet.

Forundersøgelse

Du må gerne medbringe en bisidder til samtalen. Ifølge lovgivningen er der betænkningstid på 7 dage, inden du giver dit samtykke til operation. Opstår der spørgsmål, som du gerne vil have besvaret efterfølgende, kan du altid kontakte os.

Efter operationen

Af hensyn til dit velbefindende og for at forebygge dannelsen af blodpropper, er det vigtigt, at du hurtigt kommer på benene igen efter operationen. Du skal ikke ligge i sengen, men gå stille omkring og hvile dig indimellem.

Fedtsugningsområdet vil være opsvulmet og ømt efter operationen. Der kan ses misfarvning og ujævnheder under huden, samt du kan have føleforstyrrelser også, som ligeledes hører med til et normalt forløb.

Symptomerne forsvinder normalt efter et par uger, men kan variere fra patient til patient og kan vare op til et halvt år. De første dage efter operationen kan det sive lidt fra indstiksstederne, hvilket er normalt. De små ar kan være tykke og røde i starten, men dette forsvinder gradvist i løbet af et halvt til et helt år. De små tråde skal fjernes efter en uge.

Det endelige resultat efter en fedtsugning ses først efter 6-12 måneder. Resultatet vil være mindre fedt på det område, som er opereret, men du kan ikke forvente, at du som helhed ser tyndere ud. En fedtsugning fjerner lokale ophobninger af fedt og forbedrer derigennem kropsfaconen.

Det er vigtigt at huske, at operationen er forbundet med en vis risiko for komplikationer - læs mere i patientvejledningen.

Resultat

Hvis der ikke sker vægtøgning, er forandringen permanent. Kroppens naturlige aldring fortsætter dog og vil med tiden kunne ændre resultatet. Hvor hurtigt kroppen ældes er individuel og afhængig af bl.a. arvelige faktorer, rygning og solpåvirkning.

Ansigt

Macs-lift

Som vi ældes, mister huden sin elasticitet. Processen fremskyndes bl.a. af udbredt solbadning samt rygning, der ødelægger de elastiske fibre i huden.

Forandringerne begynder typisk i 40-årsalderen, hvor furerne på siden af munden bliver dybere. Med tiden opstår en lille fold i huden på kæberanden ud for mundvigene, også kaldet ”hamsterposer” eller Jowles. Løs hud, ”kalkunhud”, kan opstå under hagen. Folderne indeholder hudmusklen, og de bliver mere synlige, når musklen spændes. Tilstanden kan forværres af klumpede fedtaflejringer.

Et MACS-LIFT kan være en god mulighed, hvis du har løsthængende hud og slap kæbelinje, eller hvis du ønsker din hals strammet op.

Forundersøgelse

Du må gerne medbringe en bisidder til samtalen. Ifølge lovgivningen er der betænkningstid på 7 dage, inden du giver dit samtykke til operation. Opstår der spørgsmål, som du gerne vil have besvaret efterfølgende, kan du altid kontakte os.

Operation

Operationen foregår ofte i lokalbedøvelse, - hos børn dog ofte i fuld bedøvelse. Der lægges et lille snit bag hvert øre. Herefter formes brusken under slibning i ørebruskens overflade. Måske fjernes lidt brusk. Hvis bruskskålen ind mod øregangen er for bred, og øret stritter meget, kan det være nødvendigt at fjerneoverskydende brusk på bagsiden af øret for at få øret til at ligge naturligt ind til hovedet. Snittene bag ørerne syes, og der lægges en hovedforbinding, som skal sidde i 7 dage.

Efter operationen

Ved operationen lægges snittet direkte foran øret. Ved MACS-lift-teknikken løsnes et mindre område af huden end ved det klassiske ansigtsløft, hvilket medfører en hurtigere heling og mindre hævelse. Der lægges dræn, hvorigennem overskydende blod kan sive ned i en lille plastikbeholder. Dræn fjernes ofte efter et døgn, og trådene normalt efter en uge. Man skal være forsigtig med at gnide eller massere operationsstedet 2-3 uger efter operationen. Arbejdet kan genoptages efter 2-3 uger, og sportsudøvelse bør vente til efter 4-6 uger.

Resultat og holdbarhed

Operationen giver en opstramning af ansigt og kæbelinje, og den kan kombineres med fedtsugning af området under hagen. Operationen forbedrer ikke udtalt rynket hud, rynker om munden eller furer mellem næse og mund. Her findes der andre og bedre metoder. Det er generelt svært at udtale sig om holdbarheden, idet genetiske og livsstilsmæssige forhold spiller ind, men en generel forventning er på 7-10 år. Resultatet af kosmetisk kirurgi er ikke varigt. Kroppens naturlige aldring fortsætter og vil med tiden ændre resultatet. Hvor hurtigt kroppen ældes er individuel og afhængig af bl.a. arvelige faktorer, rygning og solpåvirkning. Ligeledes er det vigtigt at huske, at operationen er forbundet med en vis risiko for komplikationer, og at slutresultatet ikke altid kan leve op til dine og plastikkirurgens forventninger og ønsker.

Øjenlåg

Vores øjne har stor betydning for vores udseende. Vores øjenomgivelser består yderst af et meget fint og tyndt lag hud med flere følenerver end de fleste andre steder på kroppen. Under huden findes en fin muskulatur.

Med tiltagende alder udvikler de fleste mennesker et hudoverskud på øvre øjenlåg samt en tendens til posedannelse på nedre øjenlåg.

Øjenlågsplastik er blandt de mest almindelige æstetiske indgreb for både mænd og kvinder. Ved at fjerne den løse hud, opnås et mere frisk og ungdommeligt udseende. En korrektion genskaber midlertidig ikke hudens elasticitet.

Øvre øjenlåg

Forundersøgelse

Til forundersøgelsen taler vi om de overvejelser, du skal gøre dig inden operationen. Du er velkommen til at medbringe bisidder til denne samtale. Ifølge lovgivningen skal du herefter have betænkningstid på 7 dage, inden du giver dit samtykke til operationen. Opstår der spørgsmål, som du gerne vil have besvaret, kan du altid kontakte til os.

Operationen

Operation af øvre øjenlåg foregår i lokal bedøvelse og i meget sjældne tilfælde suppleret med beroligende medicin. Du får et lille stik med lokalbedøvende medicin over hvert øje, hvilket er det eneste, du mærker. Selve operationen i lokalbedøvelse varer ca. 1/2 time. Såret bliver dækket af små tynde plastre for at yde støtte og mindske hævelse. Disse skal blive siddende til du kommer til ambulant kontrol efter en uge, hvor vi fjerner stingene.

Efter operationen

Umiddelbart efter operationen bliver du fulgt ind i vores opvågningsafdeling, hvor øjenlågene køles ned med is for at undgå hævelse og blå mærker. Kort tid efter kan du gå hjem. Det anbefales, at du har arrangeret hjemtransport med et familiemedlem eller ven, da du ikke kan køre bil efter indgrebet.

Forventet resultat og varighed

Det forventede resultat af øjenlågsplastik er, at du opnår et mere frisk udseende, og de fysiske gener som nedsat synsfelt med tiden forsvinder. Holdbarheden af operationen er afhængig af livsstil og din genetiske bestemte aldringshastighed, men du kan regne med ca. 10 år.

Komplikationer

Hævelse omkring øjnene og blå mærker er normalt i den første uge efter operationen. Det er også muligt, at du har nedsat følelse i øjenlågets kant og øjenvipper i nogen tid. Det lægger du særligt mærke til, hvis du bruger mascara. Dette er midlertidigt og forsvinder igen. Ar vil stort set være usynlige. Infektion og øjenbetændelse er uhyre sjældent og kan behandles med øjendråber.

Nedre øjenlåg/poser under øjnene

De små muskler omkring øjnene kan ligeledes blive mere slappe, og det betyder, at det fine fedtvæv bag øjenlågene kan pose ud gennem hinderne og træde tydeligt frem – oftest som såkaldte poser under øjnene. De poser er noget mere følsomme end dem på de øvre øjenlåg, hvorfor det kirurgiske indgreb oftest foretages i fuld bedøvelse. Her kan man fjerne et eventuelt hudoverskud på øjenlågene, stramme musklerne op og fjerne de små fedtbuler. Indgreb på henholdsvis øvre og nedre øjenlåg kan laves hver for sig, men det er også muligt at kombinere de to indgreb. Øjenlågsplastik er blandt de mest almindelige æstetiske indgreb hos såvel mænd som kvinder. Ved at fjerne den løse hud, opnås et mere frisk og yngre udseende. Hudens elasticitet kan imidlertid ikke genskabes.

Forundersøgelse

Til forundersøgelsen taler vi om de overvejelser, du skal gøre dig inden operationen. Du er velkommen til at medbringe bisidder til denne samtale. Ifølge lovgivningen skal du herefter have betænkningstid på 7 dage, inden du giver dit samtykke til operationen. Opstår der spørgsmål, som du gerne vil have besvaret, kan du altid kontakte til os.

Operationen

Operation af nedre øjenlåg foregår i fuld bedøvelse. Såret bliver dækket af små tynde plastre for at yde støtte og mindske hævelse. Disse skal blive siddende til du kommer til ambulant kontrol efter en uge, hvor vi fjerner stingene.

Efter operationen

Umiddelbart efter operationen bliver du fulgt ind i vores opvågningsafdeling, hvor øjenlågene køles ned med is for at undgå hævelse og blå mærker. Det er nødvendigt, at du har arrangeret hjemtransport med et familiemedlem eller ven, da du ikke kan køre bil efter indgrebet.

Forventet resultat og varighed

Det forventede resultat af øjenlågsplastik er, at du opnår et mere frisk udseende, og de fysiske gener som nedsat synsfelt med tiden forsvinder. Holdbarheden af operationen er afhængig af livsstil og din genetiske bestemte aldringshastighed, men du kan regne med ca. 10 år.

Komplikationer

Hævelse omkring øjnene og blå mærker er normalt i den første uge efter operationen. Det er også muligt, at du har nedsat følelse i øjenlågets kant og øjenvipper i nogen tid. Det lægger du særligt mærke til, hvis du bruger mascara. Dette er midlertidigt og forsvinder igen. Ar vil stort set være usynlige. Infektion og øjenbetændelse er uhyre sjældent og kan behandles med øjendråber.

Ører

Stritører er medfødte og ofte arvelige. Det dækker over en række små medfødte misdannelser af ørebrusken. Som oftest er det begge ører, men man kan også se tilfælde, hvor det kun er det ene øre, der stritter. Fremstående ører skyldes manglende krumning af brusken i det ydre øre, men bruskskålen i det ydre øre kan også være for stor. Formålet med operationen er at forme brusken, så øret lægges længere ind mod hovedet. Dog lægges øret ikke for tæt ind til hovedet, da dette ser unaturligt ud.

Kirurgisk behandling af stritører fortages ofte på børn, men vi anbefaler at vente til barnet er 10-14 år, da ørebrusken ikke er helt udviklet før. Operationen er lige så effektiv, hvis du er voksen.

Forundersøgelse

Inden en operation er der samtale med plastikkirurg Poul Harboe om forventninger til og af operationen. Ved forundersøgelsen vurderes strukturen omkring ørerne samt hudens elasticitet. Poul Harboe bedømmer hvorvidt en operation vil være en mulighed for dig, og hvilke resultater du vil kunne forvente dig.

Du må gerne medbringe en bisidder til denne samtale, og du skal ifølge dansk lovgivning have en betænkningstid på mindst syv dage, inden du giver samtykke til operationen.

Operation

Operationen foregår ofte i lokalbedøvelse, - hos børn dog ofte i fuld bedøvelse. Der lægges et lille snit bag hvert øre. Herefter formes brusken under slibning i ørebruskens overflade. Måske fjernes lidt brusk. Hvis bruskskålen ind mod øregangen er for bred, og øret stritter meget, kan det være nødvendigt at fjerneoverskydende brusk på bagsiden af øret for at få øret til at ligge naturligt ind til hovedet. Snittene bag ørerne syes, og der lægges en hovedforbinding, som skal sidde i 7 dage.

Efter operationen

I de første to døgn efter operationen skal du undgå at få hovedet nedad, og du skal sove med hævet hovedgærde. Der er under operationen lagt en hovedforbinding, som fjernes ved kontrol ca. 7 dage efter operationen. I 2-3 uger efter at hovedforbindingen er fjernet, skal du anvende et pandebånd om natten. Dette gælder også under sportsudøvelse i op til 6 uger efter.

Resultat og holdbarhed

Du vil få et ar bag hver øre, men det vil stort set ikke kunne ses. Det er ikke ualmindeligt, at man er øm i det opererede område ved berøring i nogle måneder efter operationen. Desuden kan der være lidt hævelse og rødme. Resultatet efter operationen vil være blivende.

Mommy Makeover

Din krop kan være forandret efter graviditet eller efter et stort vægttab, - maveskindet kan være blevet slapt, der kan være strækmærker, og brysterne kan have mistet deres fylde. Dette kan korrigeres med en mommy makeover.

En Mommy makeover består af en kombination af flere operationer. Der foretages en individuel vurdering af, hvad der skal til for at give et ønsket resultat. Operationen består af en kombination af kosmetiske procedurer målrettet de områder, der er påvirket af graviditet og amning. En operation inkluderer typisk et brystløft, hvor brystets form og placering af brystvorten korrigeres; en brystforstørrende operation med enten brystimplantat eller forstørrelse med eget fedtvæv; en maveplastik hvor overskydende hud fjernes evt. suppleret med opstramning af bugvæggen; en fedtsugning på mave, hofter, lår eller knæ samt eventuelt korrektion efter kejsersnit (ar).

Formål med operationen

Nogle gange vil maveskindet være for slapt og løsthængende til, at en fedtsugning er tilstrækkelig til at give det resultat, som du forventer dig. Ofte har du gennemgået en eller flere graviditeter. Her er det muligt at tilbyde en operation, hvor overskydende hud på maven fjernes og bugmuskulaturen eventuelt opstrammes. Operation for slapt maveskind kan generelt inddeles i tre typer, som varierer i omfang og dermed henvender sig til forskellige grupper.

Mini-abdominalplastik

En mini - abdominalplastik er den mindst omfattende af de tre operationer. Her opstrammes huden kun på den nedre del af maven. Den typiske kandidat til en mini-abdominalplastik har derfor udelukkende løs hud på maven under navleniveau. Der kombineres ofte med en fedtsugning i den øvre del af maven over navlen.

Abdominalplastik

Med en abdominalplastik foretages der en opstramning af huden på såvel den øvre som den nedre del af maven. Denne operation anbefales til personer med løs hud på maven både over og under navleniveau.

Abdominalplastik med opstramning af bugmuskulaturen (rectusplastik)

Den er velegnet til personer med løs hud både over og under navleniveau samt en frembuling af bugmuskulaturen. Ved denne operation skal man som kvinde have besluttet sig for ikke at blive gravid mere.

Er du overvægtig skal du gøre dig særlige overvejelser. Fedtvæv har en dårligere blodforsyning sammenlignet med hud og muskulatur. Det er derfor vigtigt, at du ikke er overvægtig forud for denne type operationer. Generelt bør dit BMI være under 30, før vi kan anbefale en operation for slapt maveskind. Det vil dog altid være en individuel vurdering.

Jeg opererer ikke aktive rygere, da der er stor risiko for komplikationer. Kan du stoppe med at ryge 4 uger før operationen og i efterforløbet anvende nikotintyggegummi/nikotinplaster, er det tilstrækkeligt til at undgå komplikationer.

Har du tidligere har fået foretaget større kirurgiske indgreb på den øvre del af maven, er det muligt at denne type kirurgi frarådes. Den endelige afgørelse beror dog på en individuel vurdering.

Forundersøgelse

Til forundersøgelsen taler vi om de overvejelser, du skal gøre dig inden en operation. Du er velkommen til at medbringe bisidder til denne samtale. En Mommy makeover skræddersys til dine individuelle ønsker og behov. Ingen kvinder er ens, så du vil blive grundigt vejledt om netop dine muligheder. Ifølge lovgivningen skal du herefter have en betænkningstid på 7 dage, inden du giver dit samtykke til operation. Opstår der spørgsmål, som du gerne vil have besvaret, kan du altid kontakte os.

Operation

Foregår i fuld bedøvelse, og du skal regne med et døgns indlæggelse. Snittene lægges, så arret ligger på tværs hen over hele nedre del af maven lige over hårgrænsen (evt. ar efter længdesnit under navleniveau forsvinder), samt et ar omkring navlen. Der lægges oftest dræn for at suge overskydende blod og vævsvæske ud. De fjernes normalt dagen efter operationen, inden du går hjem.

Efter operationen

Af hensyn til dit almene velbefindende og for at forebygge dannelsen af blodpropper, er det vigtigt, at du hurtigt kommer på benene igen. Du skal ikke ligge i sengen, men gå stille omkring og hvile dig indimellem. Den første uge efter operationen skal du være forsigtig og undgå træk i såret. Hvis huden er blevet strammet meget sammen, kan du med fordel ligge med let bøjede ben i sengen og gå i en let foroverbøjet stilling. Du udskrives dagen efter operationen. Du vil have plastre hen over operationsarrene, som skal skiftes efter to uger. Trådene opløser sig selv, og skal derfor ikke fjernes. Du vil få udleveret en støttende bandage, som du bør anvende i op til tre måneder. Formålet med dette er at formindske hævelse. Afhængigt af hvilket arbejde man har, vil man have brug for at være arbejdsfri i 1-3 uger, enkelte lidt længere.

Resultat og holdbarhed - Slapt maveskind og bugvæg opstramning

Resultatet af operationen er en strammere hud på maven. Dog er det vigtigt, at du har forholdt dig til det ar, som vil være på maven efter en maveskindsoperation. Det fjernede væv og hud kommer naturligvis ikke igen, men hvis vægten stiger, vil man kunne tage på igen, dog mindre på maven end andre steder. Den naturlige ældningsproces fortsætter, og enkelte kan have behov for operation senere for at bevare resultatet - afhængigt af hudtype, vægtændringer m.v.

Brystforstørrende operation

Operationen har til formål at forstørre brystet og opnå symmetri ved hjælp af indlæggelse af implantater.

Brystimplantater holder ikke evigt, da de er udsat for slitage i kroppen. Ud fra de undersøgelser man kender til, er de flest plastikkirurger af den opfattelse, at et godt klassisk implantat holder i 12-16 år. De dråbeformede implantater har formentlig lidt længere holdbarhed. Vi tilråder, at du henvender dig til vurdering efter 14-18 år, eller hvis der skulle opstå forandringer i brystet.

Forundersøgelse

Inden operationen kommer du til en samtale, hvor forventning til og af operationen drøftes med kirurgen. Sammen med kirurgen besluttes størrelse og facon.

Du er velkommen til at medbringe en bisidder til denne samtale. Det er vigtigt, at du får stillet alle de spørgsmål, du måtte have, så du får det bedste grundlag at træffe din beslutning på. Ifølge lovgivningen skal du herefter have betænkningstid på 7 dage, inden du giver dit samtykke til operationen.

Operation

Foregår i fuld bedøvelse og tager en lille time. Snittet lægges oftest under brystet og er ca. 5 cm. langt. Implantatet lægges oftest bag musklen, og herefter lukkes vævet i flere lag. Herefter påsættes plaster, som du skal forblive på, indtil du kommer til kontrol efter ca. 14 dage.

Efter operationen

Smertestillende behandling er ofte nødvendigt de første dage efter operationen. De første dage må man holde sig i ro hjemme og undgå store armbevægelser og tunge løft i ca. 2-3 uger.

Mammografi

Brystimplantater er ikke gennemtrængelige for røntgenstråler, og kan derved skygge for brystvævet på røntgenbilleder. Det kan i yderste konsekvens betyde, at det forsinker eller hindrer fund af brystkræft. Dette gælder både for silikone- og saltvandsimplantater, som ligger ovenpå musklen. Idet implantaterne oftest lægges bag musklen, bør mammografien være lige så sikker, som hvis der ikke er indlagt implantater.

Kontakt info

Jægersborgvej 64-66, 2800 Kgs. Lyngby
[email protected]
Tlf: +45 73 70 67 01

Åbningstider

Mandag - Fredag: 8:00-15:30
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram