fbpx

Sådan behandler man diskusprolaps

Sådan behandler man diskusprolaps

Mange mennesker – også helt unge - oplever problemer med ryggen i form af diskusprolaps. Behandlingen afhænger af symptomernes varighed og sværhedsgrad, og vil altid blive vurderet individuelt. Ring eller skriv til os, hvis du har spørgsmål. Vores rygkirurger er altid klar til at vejlede dig med henblik på behandling. Du kan også bruge kontaktformularen her på siden.
Behandlingen af diskusprolaps afhænger af sværhedsgraden af symptomerne og den specifikke situation for den enkelte patient. Generelt inkluderer behandlingsmulighederne:

Hvile og Aktivitetsmodifikation: Undgå aktiviteter, der forværrer smerten, og hvile kan hjælpe med at lindre symptomer.

Smertestillende og Antiinflammatoriske Medicin: Non-steroide antiinflammatoriske lægemidler (NSAID'er) som ibuprofen eller naproxen kan hjælpe med at lindre smerte og inflammation.

Fysioterapi: En fysioterapeut kan anbefale øvelser for at styrke rygmusklerne, forbedre fleksibiliteten og støtte rygsøjlen. Træning er vigtigt for at vedligeholde muskulaturen og undgå muskelsvind. Denne form for understøttende behandling tilbydes både af fysioterapeuter, kiropraktorer, osteopater ligesom der er behandlere der tilbyder manuel terapi.

Kortikosteroid Injektioner: For nogle patienter kan injektioner af kortikosteroider omkring det påvirkede nervevæv hjælpe med at reducere betændelse og lindre smerte.

Kirurgi: I mere alvorlige tilfælde, hvor konservativ behandling ikke har hjulpet, eller hvis der er alvorlig nervekompression, kan kirurgi være nødvendig. De mest almindelige kirurgiske procedurer for diskusprolaps er mikrodiskektomi, hvor det der buler ud fjernes for at lindre trykket på nerven.

Vores læger er altid klar til diagnostik og til at vejlede i den bedste form for behandling.

Typiske behandlingsmuligheder for diskusprolaps

Hvile og modificeret aktivitet

Undgå de aktiviteter der forværrer smerten.
Hvile kan også hjælpe med at lindre symptomerne.

Smertestillende og antiinflammatoriske medicin

Præparater som Ibuprofen eller Naproxen kan lindre smerte og inflammation
og tilhører gruppen af non-steroide antiinflammatoriske lægemidler, NSAID.

Fysioterapi, kiropraktor osteopat eller manuel terapi

Understøttende behandling og/eller manuel terapi kan hjælpe på tilstanden, ligesom træning styrker rygmusklerne, forbedrer fleksibiliteten og støtter rygsøjlen. Træning er vigtig for at skabe en stærk muskulatur.

Kortikosteroide injektioner

For nogle patienter kan injektioner af kortikosteroider, (blokade med binyrebarkhormon) omkring det påvirkede nervevæv hjælpe med at reducere betændelsestilstanden og lindre smerterne.

Kirurgi i form af mikrodiskektomi

I mere alvorlige tilfælde, hvor konservativ behandling ikke hjælper - eller hvis der er alvorlig nervekompression, (afklemt nerve) - kan kirurgi være nødvendig. De mest almindelige kirurgiske procedurer for diskusprolaps er mikrodiskektomi, hvor man fjerner bulen på diskus, så trykket på nerven forsvinder.

Kontakt info

Jægersborgvej 64-66, 2800 Kgs. Lyngby
[email protected]
Tlf: +45 73 70 67 01

Åbningstider

Mandag - Fredag: 8:00-15:30
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram